ČlenstvíPřihláška
 

Daniel Matejča

Vážení přátelé,

nemohli jste nezaznamenat úspěch mladého houslisty Daniela Matejči v letošním ročníku prestižní rozhlasové soutěže Concertino Praga 2020.  Jen krátce před tím, koncem června, zvítězil v mezinárodní Telemannově houslové soutěži v Poznani a začátkem prosince 2019 s klavírním triem libereckých ZUŠ získal absolutní vítězství na 14th Ars Nova International Music Competition v Terstu. Daniel je držitelem ocenění Kulturní událost Liberce 2019 a laureátem Kocianovy houslové soutěže.

V posledním období se tento mladý talentovaný muzikant (hraje skvěle i na klavír a bicí nástroje) objevil několikrát na obrazovkách ČT – naposledy v neděli 29. listopadu při slavnostním předávání ocenění Česká hlava.

Danielova vystoupení – ať sólová nebo s doprovodem – jsou vždy strhující a my jsme se rozhodli[1], že Danielovi vydáme CD, na kterém by společně s jeho komorními výkony byl i záznam jeho vystoupení ve finále zmíněné soutěže v Rudolfinu se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu pod vedením dirigenta Jiřího Rožně. Pro ty z Vás, kteří byste chtěli tento projekt podpořit, jsme zřídili transparentní účet, na který můžete poslat libovolnou částku. CD nebude běžně prodejné, ale jistě najdeme způsob, jak zájemce uspokojit. Předem za Vaši podporu děkujeme!

Číslo účtu je 296060116/0300

Seznam dárců budeme aktualizovat na www.shvcr.cz a na webu ZŠ a ZUŠ Jabloňová.

                                                                                         Za realizační tým

                                                                                                                                 PaedDr. Jan Prchal

V Liberci 1. prosince 2020


[1] Realizační tým: prof. Ivan Štraus – Danielův dlouholetý pedagog, Olesia Voličková – maminka a učitelka houslové hry, PaedDr.  Jan Prchal – realizace a organizace. Spolupracující subjekty: Eurytmie, z.s., ZŠ a ZUŠ Jabloňová Liberec, Společnost pro hudební výchovu ČR, z.s.

  • K dnešnímu datu přispěli:

Eurytmie, z.s. 1 000,- Kč

Prchalovi, Kryštofovo Údolí 5 000,- Kč

 
 

More Posts in Nezařazené

 
 

Share this Post