ČlenstvíPřihláška
 

Ke Dni učitelů

Vážené a milé kolegyně a pochopitelně kolegové,

rádi bychom Vám popřáli k Vašemu svátku to, co bude v následujícím období patrně stále vzácnějším a potřebnějším “zbožím” – klid, pohodu, optimismus a pochopitelně zdraví. Ve výuce budeme vystaveni novým výzvám v kontextu současných událostí. Věříme, že právě hudební výchova může být společnou řečí, která usnadní integraci ukrajinských dětí do našeho školního prostředí. Konkrétní pozitivní zkušenost na naší liberecké škole jsme získali s projektem k EuDaMu – Mezinárodnímu dni hudební výchovy. Hymna Together dostala nový smysl a význam.

Jako dárek k svátku pedagogů přijměte informaci, že pro Vás připravujeme další ročník Letní dílny hudební výchovy, která se od 13. srpna uskuteční v Ústí nad Labem.

Začalo veřejné připomínkování Hlavních směrů revize RVP ZV – dle našeho názoru nikoli ideálně – slibovaná a v únoru avizovaná kulturní kompetence se kamsi vytratila a nezbývá, než na tento hrubý nedostatek důrazně upozornit. Tentokrát je to i na Vás – dokument je momentálně v pracovní verzi a kdokoli jej může připomínkovat. Velmi naléháme – udělejte si čas, připomínkovat lze do 21. dubna. Dokument, připomínkovací formulář a všechny potřebné informace naleznete na webových stránkách, které mapují a zaznamenávají práci Expertního panelu na revizi.

Letošní jaro je jiné, ale neklesejme na mysli: všichni víme, že s písničkou jde všechno lépe. Tak ať nám to ladí!

Jan Prchal, za SHV ČR

 
 

More Posts in Nezařazené

 
 

Share this Post