ČlenstvíPřihláška
 

OKURKOVÁ SEZÓNA SE NEKONALA …

Září je skoro za námi, máme odtestováno (na jak dlouho?), výkazy zpracované a vrháme se do přípravy repertoáru na … to je otázka. Věřme, že na adventní muzicírování a zpívání, vánoční koncerty a především pro běžnou výuku hudební výchovy. Jak zjišťuji, děti jsou hudby lačné, asi samy cítí, že jim společně tvořená nebo sdílená hudba chyběla. Tak ať nám to vydrží i po volbách!

Bylo by dobře se krátce poohlédnout za letním obdobím. 1. července se konečně podařilo předat panu Jiřímu Černému ocenění, které jsme mu virtuálně udělili v dubnu na konferenci Hudební výchova pro třetí tisíciletí. Setkání v jeho podkrovním bytě bylo velmi příjemné a inspirativní – ostatně jako každé setkání na jeho pořadech.

Jiří Černý přebírá ocenění od SHV za celoživotní pedagogickou a popularizační činnost

16. července byly na Olšanských hřbitovech za přítomnosti některých členů rodiny a zástupců umělecké sféry, akademické obce, ČOS a SHV uloženy ostatky pana Vladimíra Poše do rodinné hrobky, což bylo jeho přání. Zastoupeno bylo i MŠMT – paní Dr. Barbora Šobáňová předala krásnou kytici a její proslov byl velmi osobním vyznáním. O své osobní zážitky se podělil doc. Miloš Kodejška, za SHV ČR promluvil předseda Jan Prchal.

V podstatě celý červen, červenec a část srpna připravoval tým ve složení Šárka Vejvodová, Alena Veverková, Martin Grobár a Jan Prchal 32. ročník Letní dílny hudební výchovy. Ta se přestěhovala do Ústí nad Labem, jak se dočtete na jiném místě našich stránek. Kurz proběhl bez problémů a organizátoři byli ve finále rádi, že se rozhodli i ve velmi složité době pro učitele a hudební výchovu kurz uspořádat.

Téměř kompletní složení účastníků a lektorského sboru v amfiteátru krásného kampusu UJEP v Ústí nad Labem

S koncem kurzu již začíná příprava na nový školní rok, do kterého vstupujeme ve značných nejistotách. Hudební výchova to v posledním období opravdu neměla lehké a udělejme vše pro to, aby na školách i ve vzdělávacím systému nehrála stále jen roli Popelky. Připravujeme pro vás on-line setkání na aktuální témata a pro vaše šikovné žáky 3. roční Hudební olympiády ČR – již brzy na našich webových stránkách a vašich mailových schránkách!

Užijme si se žáky pohodový podzim s hudbou!

Jan Prchal

 
 

More Posts in Nezařazené

 
 

Share this Post