ČlenstvíPřihláška
 

33. ročník Letní dílny hudební výchovy proběhl velmi úspěšně

V pátek 19. srpna skončil 33. ročník Letní dílny hudební výchovy, který ve spolupráci s Pedagogickou fakultou UJEP Ústí nad Labem a Katedrou hudební výchovy PF UJEP pořádala Společnost pro hudební výchovu České republiky. Kurzu se zúčastnilo 70 učitelek a učitelů hudební výchovy ze ZŠ, SŠ i ZUŠ. Kurz proběhl i přes neobvyklé teplotní podmínky „cool“ – tedy velmi úspěšně a byl pozitivně nabit odborně, společensky a především lidsky.

Lektorský tým tvořilo 17 špičkových osobností, které připravily širokou a pestrou nabídku různých forem především činnostně pojímané výuky předmětu. Účastníci si navíc mohli zahrát ve velkém orchestru, zpívat ve smíšeném sboru, zatančit si Českou besedu a v kroužcích se pak zdokonalit ve hře na kytaru nebo ukulele a seznámit se s prací v notačním programu Sibelius.

Večerní program nabídl – kromě muzicírování a sdílení zkušeností – přednášku prof. Cyrila Höschla o Bedřichu Smetanovi, sólový koncert talentovaného houslisty Daniela Matejči a v rámci předání Cen Jaroslava Herdena za rok 2022 setkání s dirigentem Marko Ivanovičem a vedoucím Edukačního oddělení České filharmonie Petrem Kadlecem. Kurz navštívil i mladý hudební skladatel Lukáš Janata ze San Francisca a zájemce seznámil se vzdělávacím kurzem Walden z New Hampshire.

Účastníci so odvezli velké množství metodických a notových materiálů, pomůcek a především inspirací pro výuku. Odjížděli – podle jejich slov – s plně dobitými baterkami.

Příští LDHV se uskuteční opět v Ústí nad Labem a my již nyní srdečně zveme! Informace a přihlášky na shvcr.cz od 1. března 2023.

Účastníci a lektoři 33. ročníku LDHV. Foto: Josef Kurfiřt
 
 

More Posts in Nezařazené

 
 

Share this Post